Nyugodt, kiszámítható időskor otthona kényelmében. Keressen minket bizalommal!

 Hívjon minket! +36703559099     

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit érdemes tudni az életjáradéki szerződésről?  

A szerződés lényege az, hogy az igatlan tulajdonjogáért cserébe az eladó élete végéig rendszeres, havi életjáradékot kap a vevőtől, miközben továbbra is élhet az ingatlanban, a megszokott saját környezetében.

Ezt olyan 65. életévüket betölött időseknek ajánljuk, akik szeretnék a nyugdíjukat egy rendszeres havi juttatással kiegészíteni, de ezért nem áldoznák fel az eddigi kényelmüket, szeretnének továbbra is a lakásukban vagy a házukban élni, a jól megszokott lakókörnyezetükben zavartalanul. 

Biztonságos az életjáradéki szerződés?

A jogügylet teljes időtartama alatt biztosítjuk a szükséges szakmai támogatást. A szerződési feltételek úgy lettek meghatározva, hogy az időskorúak érdekeit maximálisan védje, azok módosítása az időskorúak hátrányára nem lehetséges!

Van-e valamilyen biztosíték arra az esetre, ha a kötelezett nem teljesíti a járadékfizetési kötelezettségét?

Igen! Az európai jogrendszerben bevett gyakorlatot alkalmazva, abban a feltételezett esetben, ha a kötelezett a járadékfizetési kötelezettségét nem teljesíti, a járadékos az ingatlan tulajdonjogát visszaszerezheti, anélkül, hogy bármilyen addig teljesített pénzösszeget vissza kellene fizetnie.

Mi a szerződéskötés folyamata? 

Kérésére felvesszük Önnel a kapcsolatot és személyes találkozás alkalmával felmérjük az igényeit, szükségleteit és lehetőségeit. Ezt követően szakértő bevonásával felmérjük ingatlana valós piaci értékét és segítünk a legkedvezőbb konstrukció kialakításában, kiszámításában, melyben Öné a döntő szó.

A szerződéskötésre kizárólag akkor kerül sor és olyan formában, amikor és ahogyan azt jóváhagyta.

Mikor kapom az első kifizetést illetve a járadékot?

Az egyszeri, nagyobb összegű kifizetés a szerződés aláírasakor esedékes, míg a járadékot minden hónapban előre, a hónap 5. napjáig kell teljesíteni.